Sari la conținut
Home » ARTICOLE » Turta Miresei

Turta Miresei

  • de

TURTA MIRESEI - OBICEI DE NUNTA

Cu o istorie bogată și o tradiție veche de secole, nunțile din România sunt pline de obiceiuri și tradiții unice care își au rădăcinile în cultura și istoria țării. Unul dintre cele mai interesante și mai populare obiceiuri de nuntă este cel al Turta Miresei.

Ce este de fapt Turta Miresei?

Turta Miresei este o prăjitură tradițională făcută din făină de grâu, miere și nuci, care se servește la nunta impartită cu cei prezenți la obiceiul ruperii.Este un simbol al fericirii și al fertilității în cultura Românească și are o istorie care datează de secole.Potrivit tradiției, Turta Miresei este pregătită de mamele și bunicile miresei în ziua nunții, iar ingredientele folosite în prăjitură sunt alese cu mare atenție. De exemplu, mierea folosită în Turtă trebuie să fie de cea mai bună calitate, pentru a se asigura că mireasa și mirele vor avea o viață dulce și plină de fericire.

Odată ce prăjitura este gata, aceasta este pusă pe o tavă și decorată cu flori și alte elemente decorative. Turta Miresei este apoi prezentată miresei și mirelui, care o vor împărți cu invitații la nunta. Turta Miresei este rupta deasupra capului miresei de catre Nasa de cununie.Turta Miresei  are și o semnificație simbolică importantă în cultura românească. Prin împărțirea Turtei Miresei cu invitații, mireasa și mirele arată că sunt gata să își împartă viața și să își împărtășească bucuria cu cei dragi.

Turta Miresei este unul dintre cele mai frumoase și mai unice obiceiuri de nuntă din România, iar prezența acestei prăjituri tradiționale adaugă un element special și autentic la orice nuntă. Este o modalitate minunată de a păstra și de a celebra tradițiile și cultura românească, în timp ce se adaugă o notă dulce și delicioasă la evenimentul de nuntă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *